در این مقاله قصد داریم در مورد علائم و نشانههای خراب شدن ال سی دی گوشی بگیم. شاید بتونیم بگیم ال سی دی از جمله مهم ترین قطعات موبایل محسوب میشه. ساختار صفحه نمایش گوشی به گونهای هست که از قطعات مختلف تشکیل شده و این قطعات بهصورت لایههای مختلف روی هم قرار گرفتن. این قطعات حساس گوشی شامل: گلس محافظ صفحه نمایش (گلس)، تاچ یا دیجیتایزر و ال سی دی ( صفحه نمایش) میشن. معمولاً در گوشیهای هوشمندی که اخیراً وارد بازار شدن مثل Huawei Y8p، قطعههای تاچ و صفحه نمایش بر روی یکدیگر پرس شدن و اگه تاچ گوشی دچار مشکل بشه، لازمه هر دو قطعه تاچ و ال سی دی با قطعات جدید تعویض بشن. ال سی دی ازجمله اجزایی هست که نه تنها در تلفن همراه، بلکه در تعداد زیادی از وسایل الکترونیکی پیدا میشه. در تلفنهای همراه، ال سی دی وظیفه نمایش تصویر رو به عهده داره و معمولاً لایههای دیگر مثل تاچ اسکرین و یا گلس روی آن قرار میگیرن.
آنچه در این مقاله به آن پرداخته شده
گاهی از اوقات ممکنه شما گلس را با ال سی دی اشتباه بگیرین در صورتیکه آنها دو لایه متفاوت هستن؛ درواقع گلس لایهای است که روی ال سی دی قرار میگیره و با گلسی که شما به عنوان گلس محافظ میشناسین متفاوته . این نوع گلس، با عنوان گلس تعمیراتی یا گلس فنی هم شناخته میشه، درحالیکه ال سی دی وظیفه نمایش تصویر را به عهده داره؛ همچنین از نظر قیمت، تعویض و یا تعمیر ال سی دی هزینه بیشتری داره.
گاهی ممکنه فقط گلس گوشی آسیب دیده باشه که برخی از نشانههای آن عبارتند از: مواقعی که گوشی ضربه شدیدی ندیده باشه، زمانی که بعد از ضربه هنوز کاربر قادر به استفاده از گوشی باشه (مشکلی در نمایش تصویر و یا کارکرد تاچ گوشی وجود نداشته باشه) و وقتی که فقط صفحه نمایش دچار ترک یا شکستگی شده باشه؛ اما اگه بعد از آسیب دیدن گوشی با علائمی مثل روشن نشدن صفحه نمایش، وجود رنگ بنفش یا تیره روی صفحه نمایش و… مواجه شدین، این امکان وجود داره که ال سی دی گوشی دچار مشکل شده باشه و نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشه.
علاوهبر وارد شدن ضربه و فشار به گوشی، نفوذ آب (آبخوردگی) و یا دیگر مایعات به داخل تلفن همراه هم میتونه از دلایل خرابی ال سی دی موبایل باشه چون مایعات میتوانن تأثیر مخربی بر قطعات موبایل داشته باشن. در ادامه مقاله قراره در مورد نشانههای خراب شدن ال سی دی گوشی بیشتر صحبت کنیم :
نشانههای خرابی ال سی دی گوشی
اگه پس از آسیب دیدن گوشی با یکی از علائم زیر مواجه شدین، ممکنه نشانهای از سوختن یا خراب شدن ال سی دی گوشی شما باشه و لازمه شما برای تعویض یا تعمیر ال سی دی به تعمیرکار موبایل مراجعه کنین.
1- سیاه شدن صفحه نمایش
یکی از نشانههای خرابی ال سی دی گوشی اینه که بعد از از آسیب دیدن گوشی بخشی از صفحه نمایش و یا تمام قسمتهای آن سیاه میشه . دلیل این اتفاق هم اینه که پیکسلهای ال سی دی دچار آسیب شدن و در نتیجه صفحه نمایش نمیتونه عملکرد درستی داشته باشه. در این حالت تنها راهحل ممکن ، تعویض ال سی دی گوشی هست.
2- کار نکردن تاچ گوشی
گاهی اوقات ممکنه یکی از علائم خراب شدن ال سی دی ، کار نکردن تاچ باشه. البته کار نکردن تاچ گوشی همیشه به خاطر خراب شدن LCD نیست و ممکنه به خاطر مشکلات نرمافزاری باشه. به عنوان مثال برخی از مشکلات نرمافزاری میتواند باعث تأخیر در عملکرد تاچ شود. برای اینکه متوجه شوید کار نکردن تاچ ناشی از خرابی ال سی دی است یا بهدلیل مشکلات نرمافزاری، پیشنهاد میشود که یکبار گوشی را هارد ریست و یا ریست فکتوری کنید. همچنین در بعضی مواقع میتوانید با استفاده از نرمافزارهایی مانند Touchscreen Repair و یا کالیبره کردن تاچ گوشی مشکل را برطرف کنید. برای آشنایی بیشتر میتوانید به مقاله نحوه کالیبره کردن تاچ گوشی مراجعه کنید. اگه بعد از انجام این کارها بازم تاچ گوشی کار نکرد، لازمه به تعمیرکار مراجعه کنید.
3- پرش تصویر
در بعضی مواقع ممکنه تصویر در نمایشگر گوشی شما دچا سوسو زدن بشه . پرش تصویر ممکنه هیچ اختلالی در عملکرد تلفن همراه شما به وجود نیاره اما ممکنه اگه بهش توجه نکنین کم کم باعث بشه ال سی دی گوشیتون به طور کامل بسوزه. اگه با پرش تصویر در صفحه نمایش گوشیتون مواجه شدین حتما برای تعمیر ال سی دی به تعمیرکار موبایل مراجعه کنین.
4- بنفش شدن صفحه نمایش
بعضی وقتا هم ممکنه ضربه یا فشار شدیدی به گوشی وارد بشه که در نتیجه صفحه نمایش گوشی شما بنفش میشه. بنفش شدن صفحه نمایش هم به دلیل آسیب دیدن پیکسلهای نمایشگره. در صورتی که با این مشکل در ال سی دی گوشی خودتون مواجه شدین حتما برای تعویض LCD به تعمیرکار مراجعه کنین.
چگونه از آسیب دیدن ال سی دی گوشی جلوگیری کنیم؟
همونطور که قبلاً گفتیم یکی از اصلیترین دلایل خرابی ال سی دی گوشی وارد شدن ضربه یا فشار شدید به صفحه نمایشه ؛ درنتیجه هر عملی که باعث جلوگیری وارد شدن ضربه شدید به ال سی دی بشه میتونه تا حد چشمگیری از خرابی LCD جلوگیری کنه.
یکی دیگه از راههای محافظت از صفحه نمایش موبایل استفاده از گلس محافظه. گلس محافظ که جزو لوازم جانبی موبایل محسوب میشه میتونه از بهوجود آمدن خط و خش روی ال سی دی جلوگیری کنه. همچنین بهدلیل کاهش نیرو و فشاری که ممکنه به صفحه نمایش وارد بشه ، میتونه تا حدودی در برابر ضربه از ال سی دی گوشی محافظت کنه. در بعضی موارد استفاده از گوشی با دست خیس هم میتونه باعث آسیب دیدن ال سی دی بشه چون ممکنه آب یا رطوبت به داخل گوشی نفوذ کنه و عملکرد بعضی از قطعات موبایل ازجمله ال سی دی رو دچار مشکل کنه.
شما تعمیرکاران و همکارای گرامی میتونین از سراسر کشور، انواع قطعات موبایل (ال سی دی ایفون، ال سی دی سامسونگ و…) ، باتری موبایل(باتری Samsung، باتری iPhone و…)، ابزار تعمیرات موبایل و لوازم جانبی موبایل را از فروشگاه اینترنتی Rmgsm.ir با منصفانهترین قیمت خریداری کنین. همچنین امکان خرید عمده تمام محصولات ازجمله خرید عمده قطعات موبایل برای شما همکاران وجود داره.
منبع : carlcare.com
- آرزو انتظاری
- 1401/12/10
- 940 بازدید