چند سال پیش اگر در مورد ویژگیها و یا ظاهر تلفنهای هوشمند امروزی صحبت میشد، شاید دور از ذهن به نظر میرسید که تمام این تغییرات اتفاق بیفتن اما امروزه ما شاهد این هستیم که گوشیهای هوشمندی که در حال حاضر از اونا استفاده میکنیم هیچ شباهتی به اولین تلفنهای همراه ندارن و کلی تغییر کردن.
اما سؤالی که ممکنه ذهن هرکسی رو درگیر کنه اینه که تلفنهای همراه هوشمند که امروزه نقش مهمی در زندگی همه ما ایفا میکنن قراره در آینده چه شکلی باشن یا چه ویژگیهای جالب و شگفتانگیزی قراره به اونا اضافه بشه؟ آیا گوشیها در چند سال آینده قراره اینقدر تغییر کنن که به گوشیهایی که امروزه از اونا استفاده میکنیم هیچ شباهتی نداشته باشن و ممکنه تمام پیشگوییهایی که در مورد افزودن ویژگیهای خاص به اونا وجود داره درست از آب دربیاد و چند سال آینده شاهد گوشیهایی با ساختاری کاملاً متفاوت باشیم؟
تا انتهای این مقاله با ما همراه باشین تا چندتا از ویژگیهایی که انتظار میره در صنعت ساخت گوشیهای هوشمند در آینده به اونا اضافه بشه رو بهتون بگیم.
1. دوربینهای سلفی که در زیر صفحه نمایش قرار دارند
یکی از تغییراتی که انتظار داریم در آینده در ظاهر تلفنهای هوشمند ایجاد بشه، قرار گرفتن دوربین جلوی گوشی (دوربین سلفی) در زیر صفحه نمایشه که در این صورت صفحه نمایشی یک دست خواهیم داشت. این تغییر میتونه برای دوستداران فیلم و سریال و بازی با گوشی، بسیار خوشایند باشه؛ البته علیرغم تلاشهایی که برای ایجاد این تغییر در ظاهر گوشیها صورت گرفته، همچنان مشکلاتی در پیادهسازی این طرح وجود داره ولی ما معتقدیم که سازندگان تلفن همراه در آیندهای نزدیک میتونن به راحتی به این تغییر دست پیدا کنن.
منبع : uswitch
2. شارژ وایرلس از طریق هوا
شارژرهای وایرلس به شما این امکان رو میدن تا گوشی خودتون رو در زمانی کوتاه و بدون نیاز به کابل، شارژ کنین ولی با وجود اینکه این شارژرها بیسیم هستن اما باز هم شما نیاز دارین تا برای شارژ، گوشیتون رو در جای ثابتی قرار بدین. حالا فرض کنین که تکنولوژی این امکان رو برای شما فراهم کنه تا هنگام حرکت کردن و استفاده از گوشیتون هم بتونین اون رو با شارژر وایرلس از طریق هوا شارژ کنین. با وجود اینکه کمپانیهایی مثل شیائومی و موتورولا از این تکنولوژی صحبتهایی کردن اما هنوز تا عملی شدنش راه درازی در پیشه. به عنوان مثال شیائومی چندوقت پیش از تکنولوژیای به نام mi air charge صحبتهایی کرد که هنوز تاریخ دقیقی برای ارائه اون اعلام نشده.
منبع : makeuseof
3. گوشیهایی با صفحه نمایشهای هولوگرافیک
استفاده از تکنولوژی هولوگرام و ساخت گوشیهایی که از صفحه نمایش هولوگرافیک بهره میبرند چندان دور از انتظار نیست. با داشتن فناوری صفحه نمایش هولوگرافیک، تصاویر میتونن به صورت سه بعدی و شناور در بالای صفحهنمایش گوشی قرار بگیرن و شما میتونین از هر زاویهای بدون عینک یا وسیله خاص، شاهد تصویری سه بعدی باشین. جالبه بدونین چندسال پیش واحد آزمایشHuman Media در دانشگاه Queen موفق به ساخت گوشیای به نام Holoflex شده بود که دارای بدنهای انعطافپذیر و صفحهنمایشی هولوگرافیک بود. در ساخت صفحهنمایش این گوشی از لایههای تشکیل شده از لنزهای مختلف استفاده شده بود که میشد بدون استفاده از عینک یا وسیله دیگر، تصاویر سه بعدی رو روی نمایشگر گوشی دید. با وجود اینکه چند سال از معرفی و ساخت این گوشی متفاوت میگذره، ساخت و تولید اینگونه گوشیها همچنان در حال بررسیه و با پیشرفت تکنولوژی شاید در آیندهای نزدیک شاهد ساخت گوشیهایی با صفحه هولوگرافیک باشیم.
منبع : uswitch
4. گوشیهای تمام ماژولار
امکان اینکه در آیندهای نزدیک بتونین یک گوشی تمام ماژولار داشته باشین خیلی دور از انتظار نیست. قابلیت ماژولار بودن به این معنیه که به عنوان مثال شما به راحتی بتونین قسمتهای مختلف گوشیتون رو تعویض کنین یا مثلاً اجزایی رو مثل دوربین به راحتی ارتقا بدین. پروژه ساخت تلفنهای تمام ماژولار قبلاً توسط کمپانیهایی مثل LG و موتورولا و گوگل تست شد اما در عمل شکست خورد؛ حال باید ببینیم با گذشت زمان تغییری در روند موفقیت این پروژه پیش میاد یا نه؟
منبع : theverge
5. گوشیهایی بدون پورت و دکمه
شاید در آیندهای نزدیک شاهد تغییراتی در ظاهر گوشیها باشیم؛ مثلاً اینکه تمام پورتها و دکمهها از گوشی حذف بشن و تنها چیزی که از یک گوشی ببینیم صفحهنمایشش باشه. البته امروزه بعضی از گوشیها با حذف جک 3.5 میلیمتری هدفون از گوشی یک قدم به این تغییر نزدیک شدن.
منبع : techadvisor
6. استفاده از تلفن همراه بهعنوان پروژکتور
تصور کنین که بتونین از گوشیتون بدون استفاده از ماژول یا گجت خاصی بهعنوان پروژکتور استفاده کنین؛ در این صورت میتونین فیلم یا هر محتوای دیگهای رو در هر زمان که بخواین در ابعاد بزرگ ببینین.
منبع : irancontent
7. استفاده از باتریهای گرافینی
امروزه هنوز شاهد راه یافتن باتریهای گرافینی به صنعت گوشیهای تلفن همراه نیستیم، هرچند گفته میشه که سامسونگ در حال کار کردن روی اونه!
گرافین به دلیل داشتن ویژگیهایی مانند رسانایی الکتریکی و گرمایی بالاتر، وزن و ضخامت کمتر و همچنین ذخیره ظرفیت بیشتر نسبت به باتریهای لیتیوم یونی، به اونا برتری دارد. لیتیوم یون میتونه حدکثر 180 وات ساعت انرژی به ازای هر کیلوگرم ذخیره کنه، در حالیکه برای گرافین این عدد به 1000 میرسه.
منبع : makeuseof
این موارد، فقط چندتا از تغییراتی هست که انتظار میره در آیندهای نزدیک در صنعت گوشیهای هوشمند شاهد اونا باشیم؛ حتی ممکنه در آیندهای دورتر مثلاً 50 سال آینده، شاهد تغییراتی کاملاً دور از انتظار باشیم؛ به عنوان مثال تصور کنین برای کار کردن با گوشیتون دیگه نیازی به دکمه یا حتی فرمانهای صوتی نداشته باشین و بتونین فقط از طریق ذهنتون با گوشی کار کنین! در حقیقت باتوجه به پیشرفتی که در تکنولوژی شاهدش بوده و هستیم، نمیتونیم امکان رخ دادن هیچکدوم از این تغییرات رو صفر درنظر بگیریم.
- آرزو انتظاری
- 1401/06/10
- 177 بازدید