آموزش باز و بست و تعمیر آیفون 14 پرو مکس
کالبدشکافی آیفون 14 پرومکس
از زمانی که سری 14 از گوشیهای آیفون معرفی شده، موضوعات زیادی پیرامون این گوشی در فضای مجازی و اینترنت مطرح شده که خیلی بحث برانگیز بوده؛ مثل رجیستر نشدن این گوشی در ایران که عملاً این گوشی رو بلا استفاده میکنه. از طرفی گوشیهای موبایل حالا دیگه جز مهمی از زندگی ما شدن و آسیب دیدن، تعویض و یا تعمیر بعضی از قطعات موبایل مثل ال سی دی و باتری موبایل در اونا امری اجتناب ناپذیره. موضوعی که میخوایم در موردش صحبت کنیم اینه که میزان دشواری تعمیر آیفون 14 چقدره و تعمیرکارهای موبایل برای تعمیر این گوشی با چه چالشهایی قراره روبرو بشن؟
[toc]
تعمیر آیفون 14 پرو مکس
کمپانی Apple همیشه در تلاش بوده تا میزان تعمیرپذیری گوشیهای آیفون رو کاهش بده و برای اینکه تعمیر این گوشیها فقط توسط تعمیرکارهای رسمی اپل انجام بشه، دشواریهایی رو ایجاد کرده تا گوشی بهراحتی توسط تعمیرکارهای متفرقه، باز و بست نشه. این کمپانی برای بالابردن درصد سختی تعمیر گوشی iPhone 14 Pro Max، از قطعات بسیار ریز و پیچهای خیلی کوچک استفاده کرده که شناسایی برخی از اونا فقط با میکروسکوپ امکانپذیره!
تعمیر گوشیهای آیفون 14 نسخه پرو نسبت به نسخههای معمولی دشواریهای بیشتری داره. در ادامه، این دشواریها رو با ذکر مثالی از تعمیر و باز و بست یک گوشی iPhone 14 Pro Max که حسابی آسیب دیده و نیاز به تعمیر داره رو بهتون نشون میدیم.
همونطور که توی تصویر هم مشاهده میکنین، یه آیفون 14 پرومکس داریم که به علت ضربه شدیدی که بهش وارد شده بخشهای بیرونی اون شامل فریم استیل، شیشه پشت و تاچ ال سی دی به شدت آسیب دیده اما بخشهای داخلی اون سالمه. برای اینکه بتونیم این گوشی رو تعمیر کنیم باید اون رو باز کنیم.
اول گوشی رو خاموش میکنیم و 2 پیچ آیفونی که پایین گوشی هست رو بیرون میاریم. برای اینکه بتونیم صفحه نمایش رو از گوشی جدا کنیم، لازمه گوشی رو با پد حرارتی گرم کنیم. بعد میتونیم با استفاده از قاب بازکن برای جداسازی صفحه نمایش از فریم استفاده کنیم. همچنین میتونین از تاچ کش هم برای جداسازی راحتتر استفاده کنید. بعد از اینکه صفحه نمایش از فریم جدا شد، برای اینکه بتونیم اون رو بهصورت کامل جدا کنیم لازمه فلتهای تاچ و ال سی دی رو هم جدا کنیم. برای این کار طبق چیزی که در تصویر مشخصه باید محافظ فلزی که روی فلتها وجود داره به همراه 8 پیچ متصل به اون باز بشه.
خب تا اینجا تونستیم صفحه نمایش رو جدا کنیم. همونطور که قبلاً هم گفتیم بخش زیادی از آسیبهایی که به این گوشی وارد شده شامل قسمت ظاهری گوشی میشه. بهخوبی میدونین اگر در گوشی آیفون 14 معمولی با این مشکل مواجه بشیم، بهراحتی میتونیم بعد از جداسازی صفحه نمایش، درب پشتی گوشی رو هم جدا کرده و اونا رو تعویض کنیم. اما این قابلیت در گوشیهای آیفون 14 پرو و 14 پرومکس وجود نداره پس مجبوریم تمام قطعات رو یکی یکی باز کرده و از گوشی بیرون بیاریم و مجدداً اونا روی یه قاب (Housing) جدید سوار کنیم که بهدلیل وجود تعداد زیاد پیچها، کابل و انواع مختلف قطعات ریز، باز و بست تمام قطعات به همین راحتیها هم نیست. بهعنوان مثال هنگام جدا کردن پورت شارژ، مجبوریم تعداد زیادی پیچ با شکل و طولهای مختلف رو جدا کنیم. مراحل باز و بست قطعات مثل جداسازی باتری گوشی اپل رو میتونین بهطور کامل در ویدئو مشاهده کنین.
نکته: البته حواستون باشه برای اینکه با ارور Important Battery Message و عدم نشون دادن هلث باتری ایفون 14 پرومکس مواجه نشین، کافیه BMS باتری فابریک رو روی باتری جدید نصب کنین.
نکته مهم در مورد تعویض ال سی دی آیفون
ممکنه بعد از تعویض صفحه نمایش و روشن کردن گوشی آیفون با پیغامی روبرو بشین مبنی بر اینکه صفحه نمایش گوشی از قطعات اصلی اپل نیست که در این حالت قابلیتهای True Tone و Auto Brightness غیرفعال میشه و یا ممکنه صفحه کامل خاموش بشه. در این حالت مجبوریم همونطور که صفحه نمایش خاموشه، بهصورت حفظی منوی پایینی گوشی رو باز کنیم و نور صفحه نمایش رو زیاد کنیم.
تاچ ال سی دی آیفون در تمام سریهای این گوشی، دارای یک چیپ هست که با این چیپ مشخص میشه هر صفحه نمایش مربوط به کدوم گوشیه و به خاطر همین هست که شما از هر صفحه نمایشی به جز صفحه نمایشی که روی خود گوشی وجود داره استفاده کنین، معتبر به حساب نمیاد. حتی اگر شما صفحه نمایش دو آیفونی که مثل هم هستن رو با هم عوض کنین، باز با این خطا روبرو میشین و این در حالیه که تمام مراحل تعمیر گوشی به درستی انجام شده. برای برطرف شدن این مشکل شما میتونین ال سی دی رو پروگرام کنین. برای اینکه ببینین فرآیند برطرف کردن این خطا چه طوری انجام میشه میتونین به مقاله رفع ارور important desplay message مراجعه کنید.
سخن پایانی
در کل اپل هرسال داره گوشیهای بهتر و با کیفیتتری رو روانه بازار میکنه اما قابلیت تعمیرپذیری اونا رو کاهش میده. بهعنوان مثال میتونیم ببینیم در محصولات جدیدتر، از پیچهایی استفاده شده که بهراحتی قابل باز کردن نیستن و طراحی محصولات این کمپانی داره به سمتی میره که قابلیت ماژولاریتی کمتری داشته باشن؛ یکی از دلایلش میتونه این باشه که کمپانی اپل میدونه در صورتی که تمام محصولات بهراحتی قابل تعمیر باشن، ممکنه نیاز کمتری به تولید محصولات جدید وجود داشته باشه. در صورتی که شما هم در این زمینه نظری دارین میتونین نظرتون رو با ما به اشتراک بذارین.
منبع : wccftech.com
- فائزه نمک کوبی
- 1402/01/08
- 730 بازدید