در رویداد WWDC 2023 اپل در کنار معرفی هدست واقعیت ترکیبی ویژن پرو که یکی از ویژهترین محصولات اپل است، از جدیدترین سیستم عاملهای خود رونمایی کرد. در ادامه نگاهی به محصولات معرفی شده اپل در این رویداد داریم و آنها را بهطور خلاصه معرفی میکنیم:
آنچه در این مقاله به آن پرداخته شده
هدست واقعیت ترکیبی اپل ویژن پرو
این هدست واقعیت ترکیبی ویژن پرو (Apple Vision Pro)، یکی از جذابترین محصولاتی هست که در رویداد WWDC 2023 معرفی شد و توانست بسیار سر و صدا به پا کند. این محصول نخستین هدست واقعیت ترکیبی این کمپانیست و بدون شک مهمترین محصول این رویداد به شمار میاد. این محصول قیمت بالایی دارد (عددی برابر با 3499 دلار) که اوایل سال آینده میلادی به بازار عرضه میشود. این هدست جذاب و پیشرفته دارای تراشه M2 به همراه کمکپردازنده R1 برای پردازش آنی اطلاعات است که قابلیت اجرای سیستمعامل VisionOS را دارد و اپهای فراوانی نیز برای آن بهینه شدهاند.
در طراحی هدست ویژن پرو، از 1 لنز با نمایشگرهای microOLED و 3 عنصر اختصاصی استفاده شده تا تصاویر را با کیفیت بسیار بالا به نمایش بگذارد. ازجمله ویژگیهای دیگر این محصول، 23 میلیون پیکسل در دو نمایشگر آن هست که رزولوشنی بیش از 4K برای هر چشم در نظر گرفته شده. نکته جالبی که درباره این عینک هوشمند وجود دارد، این هست که افرادی که از عینکهای طبی استفاده میکنن (با استفاده از شیشههای مخصوصی که Zeiss طراحی کرده) عینک را بهصورت مغناطیسی به هدست چسبانده و از آن استفاده میکنند. ازجمله قابلیتهای فوقالعاده این هدست، سیستم امنیتی بیومتری موسوم به اپتیک آیدی (Optic ID) است که شبیه به تاچ آیدی و فیس آیدی عمل میکند و اجازه میدهد که قفل دستگاه فقط برای شما باز شود.
مک بوک ایر 15 اینچی
در این رویداد، مک بوک ایر 15 اینچی محصول دیگری بود که معرفی شد. این مک بوک باریکترین لپتاپ 15 اینچی در دنیا و بزرگترین مک بوک ایر تاریخ است که ضخامت آن 11.5 میلیمتر و نمایشگر آن 15 اینچی میباشد. داخل ناچ این محصول، وبکم با کیفیت Full HD قرار گرفته که جزو باکیفیتترین وبکمها به شمار میآید. این مک بوک شبیه مدل 13 اینچی، چیپ M2 دارد که میتواند با یک دفعه شارژ کردن، تا 18 ساعت باتری آن دوام داشته باشد. این دستگاه در مقایسه با مک بوک ایر مجهز به چیپ اینتل، 12 برابر سریعتر بوده و با قیمت 1300 دلار به بازار عرضه میشود.
تراشه M2 اولترا
تراشه M2 اولترا در رویداد اپل معرفی شد. این تراشه حداکثر 192 گیگابایت حافظه داخلی یکپارچه و 134 میلیارد ترانزیستور دارد که میزان حافظه آن تقریباً 50% بیشتر از M1 اولترا میباشد. تراشه M2 اولترا از ترکیب دو تراشه M2 مکس با معماری UltraFusion اپل ساخته شده و 76 هسته GPU و 24 هسته CPU دارد. همچنین این تراشه جدید اپل از 32 هسته برای موتور عصبی بهره برده تا در هر ثانیه قابلیت اجرای 31.6 تریلیون عملیات را داشته باشد. این تراشه قابلیت پشتیبانی از 6 نمایشگر پرو دیسپلی XDR را دارد و از لحاظ GPU حدود 30 درصد و از لحاظ CPU تقریباً 20 درصد قویتر از M1 اولتراست.
مک پرو M2 اولترا 2023
این مک پرو الهام گرفته از طراحی مشابه 2019 است که از لحاظ سختافزاری تغییراتی ازجمله بهرهگیری از تراشه اختصاصی M2 Ultra اپل داشته است. مک پرو M2 اولترا 2023 باتوجه به تراشه جدیدی که در آن به کار رفته، مجهز به 6 ورودی PCI نسل 4 به شکل ماژولار و 8 درگاه تاندربولت است و 24 هسته پردازشی، 32 هسته برای موتور عصبی، 67 هسته گرافیکی و 192 گیگابایت حافظه رم دارد. ازجمله دیگر ویژگیهای ذکر شده، پشتیبانی از 2 درگاه HDMI با درگاه شبکه 10 گیگابیتی دوگانه است. این محصول از هفته آینده با قیمت 6999 دلار به بازار جهانی عرضه خواهد شد.
مک استودیو 2023
مک استودیو 2023 بهره گرفته از چیپ M2 مکس و M2 اولتراست و از لحاظ طراحی تفاوتی با نسل قبل خود نکرده و فقط کوپرتینوییها قدرت آن را افزایش دادهاند. طبق ادعای اپل، این مک 4 برابر از آیمکهای مجهز به اینتل سریعترست و از 8 ترابایت حافظه داخلی، وضوح 8K و پورت تاندربولت 4 پشتیبانی میکند. این محصول با قیمت 1999 دلار روانه بازار خواهد شد.
سیستم عامل iOS 17
اگر بخواهیم مختصر به ویژگیهای سیستمعامل iOS 17 اشاره کنیم، باید از قابلیت پست صوتی زنده و طراحی مجدد کارتهای تماس نام ببریم. همچنین صفحه تماس کاربران به ویژگی پوستر مجهز شده که اطلاعات تماس مخاطب را با عکسهای جذابی ترکیب میکند و بهصورت تمام صفحه نمایش میدهد. یکی دیگر از قابلیتهای جذاب آی او اس 17 قابلیت NameDrop است که با نزدیک کردن دو آیفون به هم میتوان تصاویر و اطلاعات تماس (شماره تلفن و ایمیل) را از این طریق انتقال داد. این نسخه جدید از سپتامبر 2023 در اختیار کاربران آیفونهای XS به بعد قرار میگیرد.
سیستم عامل iPadOS 17
یکی دیگر از اتفاقات خوبی که در این رویداد افتاد، معرفی سیستمعامل iPadOS 17 برای آی پدهای اپل بود. این سیستم عامل قابلیتهایی مثل ویجتهای تعاملی در هوم اسکرین، لاک اسکرین قابل شخصیسازی و ویژگی Stage Manager بهبود یافته را ارائه داده است. Stage Manager از اتصال آی پد به نمایشگرهای خارجی پشتیبانی میکند و انعطافپذیری بیشتری هنگام جابجایی پنجرهها دارد و باگهای آن نیز رفع شده و همچنین کاربران میتوانند اپ Health را که فقط برای آیفون قابل استفاده بود، در این آیپد هم داشته باشند.
سیستم عامل MacOS Sonoma
یکی دیگر از سیستم عاملهایی که در این رویداد بزرگ رونمایی شد، سیستمعامل مک او اس سونوما (Sonoma) برای دسکتاپ است. این سیستم عامل از ویجتها و Screen saver های متنوع بهعنوان والپیپر پشتیبانی میکند. ویجتهای مک او اس 14 (سونوما) تعاملی هستند و میتوان وسیله نقلیه هوشمند خود را از این طریق کنترل کرد. با باز کردن پنجره، این ویجتها در بک گراند محو میشوند تا تمرکز کاربر را به هم نزنند. همچنین چنانچه گوشی و مک بوک به یک شبکه وای فای متصل باشند میتوان ویجتها را به گوشی انتقال داد. قابلیت Game Mode یکی دیگر از ویژگیهای این مک بوک است که تجربه گیمینگ را بهبود میدهد و با فعال کردن آن، تأخیر صدا در ایرپاد کم میشود و اگر برای بازی روی مک از کنترلر ایکسباکس یا پلیاستیشن استفاده شود، با انتخاب وضعیت گیم مود، نرخ نمونهگیری بلوتوث برای تأخیر کمتر، 2 برابر میشود.
سیستم عامل watchOS 10
تغییرات فراوانی در نسخه جدید سیستمعامل watchOS 10 ایجاد شده؛ مثلاً بازگشت ویجتها به قسمت منو که امکان دسترسی سریع به ویجتها را با چرخاندن غربیلک کناری ساعت امکانپذیر میکند. تغییر دیگر، نحوه استفاده از کلید فیزیکی ساعت هوشمندست که کمی تغییر کرده و شخص با چرخاندن آن میتواند به قسمتهای مختلف آن دسترسی داشته باشد.
در watchOS 10، اپ Health هم تغییرات زیادی داشته و میزان قرارگرفتن کاربر در معرض نور خورشید را با ویژگی Vision اندازه میگیرد. همچنین ازجمله ویژگیهای جذاب آن، نمایش میزان فاصله از دستگاههای هوشمند دیگرست. طبق ادعای اپل، همه اطلاعات داخل برنامه بهصورت رمزگذاری شده باقی میماند و دسترسی خارجی به آن وجود ندارد.
- فائزه نمک کوبی
- 1402/03/17
- 152 بازدید